Občinsko prvenstvo MED DVEMA OGNJEMA

  1. mesto OŠ TONETA TOMŠIČA KNEŽAK

Učenci 4. in 5. razreda so v sredo, 17. maja 2017 našo šolo zastopali na občinskem prvenstvu v MED DVEMA OGNJEMA. Tekmovanje organizira aktiv športnih pedagogov vsako šolsko leto. Nastopajo mešane ekipe vseh osnovnih šol iz Ilirske Bistrice. Kot vsako leto je tekmovanje potekalo v telovadnici OŠ Antona Žnideršiča.

Prvo tekmo so naši učenci in učenke igrali proti OŠ Antona Žnideršiča in zmagali 2:0 v setih. Z nami v skupini je bila še OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, ki je na drugi tekmi prav tako porazila ekipo gostiteljev turnirja. V tekmi za prvo mesto v skupini so se naši učenci in učenke pomerili proti OŠ Podgrad in z 2:0 premagali trdožive Podgrajce.

V polfinalu jih je čakala tekma z drugo uvrščeno ekipo iz nasprotne skupine. Učenci iz OŠ Pregarje so se izkazali za neugodnega nasprotnika, ter nas v prvem setu premagali in povedli z rezultatom 0:1. V nadaljevanju smo zbrali misli in zbrano odigrali do konca, ter se tako na koncu veselili zmage z rezultatom 2:1.

V finale so se uvrstili še učenci iz OŠ Dragotina Ketteja. Po napetem začetku tekme so vajeti v svoje roke vzeli naši učenci in učenke. Fantje so pridno lovili žoge in zbijali nasprotnike, punce pa so se spretno izmikale žogi in s tem nasprotniku povzročale nešteto preglavic. Končni rezultat 2:0 za OŠ Knežak in zasluženo 1. mesto